Kjøpet skjer ved at SN Power AS overtar SG Bujagali Holdings Ltd (SGBH) sin eierandel i vannkraft­anlegget Bujagali Hydropower Project. Vannkraftverket ligger i nærheten av byen Jinja, og har en kapasitet på 250 MW.

Et av landets mest vellykkede samarbeid
Bujagali blir ansett som det mest vellykkede samarbeidet mellom privat og offentlig kraftsektor sør for Sahara i Afrika. Det er selskapet Bujagali Energy Limited (BEL) som har ansvaret for den daglige driften av Bujagali Hydropower Project. BEL eies av Aga Khan Fund for Economic Development (“AKFED”), SGBH og myndighetene i Uganda. 

- SN Power ser frem til et godt og varig samarbeid med myndighetene i Uganda og Bujagali Energy Limited, sier administrerende direktør Torger Lien i SN Power. - Vi skal jobbe målrettet med å styrke Ugandas produksjonskapasitet, og å gi en større andel av den ugandiske befolkningen tilgang til elektrisitet.

Viktig for utvikling

Lien sier at elektrisitet gir Uganda stor muligheter. - Med konsekvent tilgang til elektrisitet kan bedrifter vokse, landbruks­produsenter forlenge holdbarheten på sine produkter, og sykehus og klinikker kan ta bedre vare på pasientene. I tillegg kan skolene gi lys til en ny generasjon studenter. SN Power ser på ytterligere langsiktige investeringer i Uganda.

Store forbedringer på få år

Prosjektet har vært et foregangsprosjekt for andre lignende prosjekter i regionen. Bujagali har vært i drift i fire år. Dette førte umiddelbart til en bedring i økonomien. Vannkraftverket har erstattet termisk energiproduksjon med vesentlig billigere fornybar kraft, forbedret det ugandiske kraftnettet, stått for halvparten av landets kraftforsyning, økt leveringsgraden til over 99% og hatt en avgjørende effekt på Ugandas økonomiske konkurranseevne ved å redusere marginalkostnaden for elektrisitetsproduksjon med 66%.
 

SN Power har planer om å utvikle flere vannkraftprosjekter i Uganda og i områder sør for Sahara i Afrika i tiden fremover.

 

Kontakt:  Administrerende direktør Torger Lien, tlf. 918 88 112, epost: torger.lien@snpower.com

eller

Executive Assistant Snefrid Borgsø, tlf. 913 47 544, epost: snefrid.borgso@snpower.com